“Mijn kleding koop ik eigenlijk altijd te groot, want dat verbloemt"

Christel (30)

“Mijn kleding koop ik eigenlijk altijd te groot, want dat verbloemt zo fijn. En zwart, ja dat draag ik ook heel graag. Maar toen was ik laatst op verjaardag en kwam mijn schoonzusje binnen. Wow, watzag zij er goed uit. Ze straalde en ik zei tegen haar, dit wil ik ook! Daarom wil ik graag een arrangement bij jou boeken. “

We bespreken haar verlangen en kiezen voor het DAY Personal Style & Kledingkast arrangement.  

Wat ik wil ik weten is waarom zij haar kleding vaak te groot koopt, en waarom altijd zwart. Christel is fotograaf en haar website en Instagram zijn volop gevuld met kleur, vrolijkheid en blijheid.  

Als Christel de deur opendoet, zie ik een vrolijke en opgewekte moeder vol energie. We drinken een kopje thee en Christel vertelt voluit over haar passie waarbij ik haar zie stralen. Ze is 10 maanden geleden bevallen van hun jongste dochter en samen met haar zoontje en man heeft ze een druk maar leuk leven.  

We praten over het veranderen van haar lichaam na de zwangerschappen, dat ze niet weet hoe ze met haar lichaam om moet gaan,en ze daarom haar kleding vaak te groot koopt. Vroeger hoorde ze haar moeder altijd zeggen dat zwart afkleedt, dus onbewust is ze dit gaan toepassen en vaak gaan kiezen voor zwarte kleding. Want tja, dat kleed zo lekker af.  

We hebben een mooi en waardevol gesprek en vanuit dit gesprek gaan we bouwen naar die garderobe die past bij haar.  

Tijdens de kleuranalyse komt naar voren dat warme, lichte kleurtinten haar uitstraling versterken en haar vrolijkheid en een blij gevoel geven. Ik zie haar uitstraling veranderen. Wat is dit fijn,want in zwart voel ik mijzelf ook best wel zwaar.  

Met de figuuranalyse leer ik Christel anders kijken naar haar lichaam, we kiezen voor de pasvormen die haar lichaam versterken. Door simpele details leert Christel haar lichaam omarmen en komt ze erachter dat je ook met de juiste kleuren en pasvormen slanker kan lijken.  

Kleur maakt haar letterlijk en figuurlijk lichter, ik zie een krachtige zelfverzekerde vrouw voor de spiegel staan. “Al dat zwart gaat mijn kledingkast uit, ik ben klaar met dat zware gevoel dit ishelemaal niet wie ik ben.”

Herkenbaar voor velen zijn denk ik wel de meningen van anderen die we waarheid hebben laten worden in ons eigen hoofd,waardoor we onszelf belemmeren door onze eigen onzekerheid.  

“Als ik naar mijn fotografie kijk zie ik kleur, licht, en vrolijkheid en mijn fotografie is mijn passie en een weerspiegeling van wie ik ben, aldus Christel.”

Dit is precies hoe we haar kleding setscombineren; kleurrijk, vrolijk en creatief. Dit is haar eigen persoonlijke style waarin zij straalt precies zoals zij is.

Christel had moeite met het vinden van de balans van haar werk in loondienst en haar werk als fotograaf. Een paar weken later maakt zij hier een duidelijke keuze in omdat ze beter weet waar haar kracht ligt en vanuit hier haar keuzes maakt, keuzes die passen bij haar.