"Ik word op mijn werk vaak jonger geschat"

Lauren (27)

Op mijn scherm zie ik een vrolijke, gezellige jonge vrouw. Zij heeft het DAY Personal Style & Kledingkast Arrangement cadeau gekregen van haar man en vindt het allemaal best wel spannend. Maar ze beschrijft goed waar ze tegenaan loopt. Ze is in korte tijd verhuisd naar een nieuwe stad, heeft een leuke baan gevonden als lerares en is nog zoekende op haar nieuwe plek.

"Graag zou ik me meer willen kleden naar mijn leeftijd. Ik word op mijn werk vaak jonger geschat en merk dat ik dat niet fijn vind. Ik heb veel losse items in mijn kledingkast en heb vaak last van een opgezette buik later op de dag, waar ik me onzeker over voel."

Wat mooi dat haar man haar dit cadeau heeft gegeven. We plannen een afspraak en ik kijk uit naar het moment dat de deuren van haar kledingkast opengaan. We beginnen de dag met een kopje thee; we hebben meteen een klik en voeren een mooi gesprek. We starten met het ontdekken van haar mooiste kleuren, daarna bespreken we haar persoonlijke stijl en ontdekken waar haar verlangen ligt om zich meer naar haar leeftijd te kleden. Dit is voor iedereen persoonlijk en dat maakt haar stijl ook echt eigen, waardoor de outfits passen bij wie zij is.

Tijd voor de complete bodyanalyse. Tijdens dit moment leer ik haar anders naar haar lichaam te kijken: te focussen op haar hele lichaam en niet alleen op het stukje waar ze zich onzeker over voelt. Haar lichaam is zoveel meer dan dat ene deel.

De deuren van haar kledingkast gaan open, een kwetsbaar moment. Dat besef ik me maar al te goed, en daarom vind ik dit altijd een bijzonder moment. We besluiten om haar kleding uit de kast te halen en de woonkamer om te toveren tot kledingwinkel. Elke kledingkastencheck is anders en uniek, en dat vind ik altijd zo mooi.

We maken een selectie van kledingstukken die passen bij haar eigen stijl, haar beste kleuren en haar lichaamsfiguur. Met deze stukken ga ik outfits samenstellen. Er wordt veel gepast en ik zie haar met een glimlach voor de spiegel staan. Outfits waar ze echt blij van wordt, met de kleding die al in haar kast hangt. Sets waarin ze zelfvertrouwen uitstraalt, waardoor ze niet meer jonger geschat wordt.

Een paar maanden later spreek ik haar weer. Er is in korte tijd veel veranderd. Ze is mooie uitdagingen aangegaan, heeft zichzelf meer ontdekt en dat straalt ze uit. "Ik weet nu veel beter wat mijn sterke punten zijn en hoe ik die moet inzetten." Wat ben ik dankbaar dat ik hierin een schakel mocht zijn. Ze heeft het allemaal zelf gedaan, en elke keer kiest ze nu outfits uit haar kast die haar zelfvertrouwen en kracht geven.

Ik krijg een bericht op mijn telefoon: "Mijn schoonzusje kwam binnen op een verjaardag en wow, wat zag zij er goed uit, ze straalde. Ik zei tegen haar: wat jij hebt, dat wil ik ook!" En zo zal ik binnenkort haar schoonzus zien, want onze afspraak staat gepland.

Een mooier compliment kon ik niet krijgen en het raakt me.